عرضه فرآورده های نفتی در بورس انرژی افزایش می یابد

شانا:
  • شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران برای عرضه محصولات قابل عرضه خود از طریق بورس انرژی ایران اعلام آمادگی کرد.
  • به گزارش خبرنگار شانا ، دیروز (یکشنبه ـ  پانزدهم آذرماه) در جلسه‌ای که با حضور مدیرعامل بورس انرژی ایران، مدیر صادرات و واردات فرآورده های نفتی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران و مدیران عامل و مدیران بورس انرژی و شرکتهای کارگزاری برگزار شد ضمن معرفی بازار محصولات پذیرش شده شرکت ملی پخش در بورس انرژی ایران، فعالان این حوزه،دیدگاههای خود  را ارائه کردند.

    علی حسینی مدیر عامل بورس انرژی با بیان این که  اکنون افزون بر گاز مایع پالایشگاههای مختلف ، محصولاتی چون حلال ٤١٠ پالایش نفت آبادان، پروپیلن پالایش نفت شازند، بنزین ١٠٠ پالایش نفت آبادان، نفت گاز (گازوییل) و نفت سفید از سوی شرکت ملی پخش در بورس انرژی ایران پذیرش شده است  اظهار کرد: گاز مایع صادراتی، حلال ٤١٠، نفت گاز و پروپیلن به ترتیب بیشترین ارزش معاملات محصولات پذیرش شده شرکت ملی پخش را در بورس انرژی دارند.

    وی افزود:  شرکت ملی پخش با استفاده از سازوکار بورس انرژی در حال حاضر بخشی از حجم گاز مایع خود را در بورس انرژی ایران عرضه می کند و در نظر دارد با استفاده از انواع قراردادهای قابل معامله، حجم معاملات خود را افزایش دهد.

    حسینی با بیان این نکته که در حال حاضر سهم شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران از معاملات در بازار فیزیکی بورس انرژی تنها ٦درصد معاملات است خواستار تلاش بیشتر همه فعالان برای افزایش این سهم از بازار شد.

    وی همچنین با  اشاره به برخی انتظارهای فعالان بازار از شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران و تشکر از همکاری این شرکت، خواستار توجه هر چه بیشتر این شرکت به عرضه محصولات خود در بورس انرژی ایران شد.

    بر اساس این گزارش اسماعیل حشم فیروز مدیرصادرات و واردات شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران نیز به برخی  پرسشها در خصوص عرضه‌های شرکت ملی پخش در رینگ بین‌الملل بورس انرژی پاسخ داد و با بیان این که شرکت ملی پخش همه تلاش خود را برای آشنایی خریداران قدیمی خود با بورس انرژی ایران کرده است خواستار تلاش مضاعف کارگزاران برای جذب مشتریان جدید محصولات شرکت ملی پخش شد.

    وی با اشاره به تمایل شرکت ملی پخش به عرضه های محصولات خود در بورس انرژی به این نکته اشاره کرد که درصورت موفقیت عرضه ها در بورس انرژی ایران این امکان در آینده وجود دارد که بیشتر عرضه های این شرکت از طریق بورس انرژی  انجام شود.

    مدیرصادرات و واردات شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران  با اشاره به بازارهای هدف کشورهای همسایه از جمله افغانستان، پاکستان، ترکیه، گرجستان و غیره توجه ویژه کارگزاران را به این بازارها خواستار شد و گفت:  با توجه به موقعیت ایران و شرائط کشورهای همسایه این بازارها می توانند بازارهای دائمی برای محصولات صادراتی ایران باشند که لازمه آن بازاریابی مناسب است. وی با اعلام علاقمندی شرکت ملی پخش به گسترش فعالیتهای خود در بورس انرژی اعلام آمادگی کرد تا هرگونه همکاری لازم با شرکتهای کارگزاری انجام شود.

    این گزارش می افزاید: عسکری رئیس اداره عملیات بازار بورس انرژی  نیز در ادامه این جلسه به برخی پرسشهای مطرح شده پاسخ داد و  خواستار مساعدت بیشتر شرکت ملی پخش در عرضه های نفت گاز در بورس انرژی ایران شد.

واکنش زنگنه به عرضه مازاد نفت در برخی کشورهای اوپکی

 اویل نیوز؛

بیژن زنگنه دیروز (یکشنبه ١٥ آذرماه) و در حاشیه دیدار با میکاییل دامبرگ، وزیر امور شرکتها و نوآوری سوئد به پرسشهای شانا درباره اجلاس اخیر اوپک پاسخ داد.

وزیر نفت درباره این که چرا در بیانیه پایانی یکصد و شصت و هشت اجلاس اوپک هیچ سقفی برای تولید در نظر گرفته نشده است، گفت: چون به تفاهم نرسیدیم، سقف تولید معین نشده است.

زنگنه در پاسخ به این که وقتی سقفی برای تولید وجود نداشته باشد هر کشوری می تواند به هر میزان که می خواهد نفت تولید و روانه بازار کند، به اجلاس یکصد و شصت و هشت اوپک اشاره کرد و افزود: در اجلاس اخیر دو دیدگاه وجود داشت، گروهی معتقد بودند باید سقفی برای تولید وجود داشته باشد تا علاوه بر متعادل کردن بازار، مازاد عرضه ای که هم اکنون در بازار وجود دارد کنترل شود که این دیدگاه تایید نشد.

وزیر نفت دیدگاه دوم را مربوط به تعیین سقف بالاتر از سقف ٣٠ میلیون بشکه در روز از سوی اقلیت اوپک عنوان کرد و با بیان این که ما با این دیدگاه موافق نبودیم، گفت: با توجه به موافق نبودن هر دو گروه با دیدگاههای یکدیگر، در نتیجه هیچ تصمیمی اتخاذ نشد.

زنگنه با تاکید بر این که در حال حاضر برخی اعضای اوپک بالاتر از سقف تعیین شده در اجلاس گذشته یعنی ٣٠ میلیون بشکه در روز تولید می کنند، اظهار کرد: عده ای سعی داشتند با بالا بردن سقف تولید در اجلاس ١٦٨ اوپک به نوعی مازاد عرضه خود را در بازار قانونی کنند. الان مدتهاست برخی کشورهای عضو اوپک هر میزانی که می خواهند نفت تولید می کنند قبلا هم که سقف ٣٠ میلیون بشکه تصویب شده بود برخی کشورها که می خواستند بیشتر تولید کنند آن سقف را مراعات نکردند و عرضه به ٣١ میلیون ٥٠٠ هزار بشکه رسید.

وزیر نفت با بیان این که اکثریت اعضای اوپک با این تصمیم مخالف بوده و خواستار تصویب سقف پایین تر از سقف کنونی شدند، افزود: هیچ یک از دو گروه نتوانستند دیگری را متقاعد کنند در نتیجه اعضای اوپک بدون هیچ مصوبه ای جلسه را ترک کردند.

وی در پاسخ به سوالی درباره این که تعیین نشدن سقف تولید اوپک در بیانیه پایانی نیز به نوعی اضافه تولید اوپک را قانونی کرده است، گفت: اینگونه نیست و عکس آن عمل شده است؛ یعنی ما تولید اضافی آنها را تایید نکردیم در واقع تصویب سقف بالاتر از سوی اوپک تایید نشده است، اگر سقف بالاتر را می پذیرفتیم باید عواقب را قبول می کردیم ولی الان عواقب مازاد عرضه موجود در بازار به عهده کسانی است که آن را عرضه می کنند.

زنگنه با تاکید بر این که مسئولیت بازار نفت هم اکنون برعهده کسانی است که اضافه بر نیاز بازار تولید می کنند، تصریح کرد: کشورهایی که هم اکنون مازاد عرضه دارند مشخص هستند و هیچ ابهامی درباره آنها وجود ندارد.

وی درباره این که با توجه به پایان دبیرکلی سالم البدری آیا ایران کاندیدایی برای دبیر کلی معرفی کرده است، گفت: ما کاندیدای جدیدی برای دبیرکلی اوپک نداریم.

زنگنه برگزاری اجلاس فوق العاده اوپک را تایید نکرد و گفت: نیازی به برگزاری اجلاس فوق العاده اوپک نیست و ایران هم برای افزایش ٥٠٠ هزار بشکه ای تولیدش از هیچ مرجعی نیاز به اجازه ندارد.

وزیر نفت در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره قیمت نفت در بازار جهانی نیز گفت: به نظر من تصمیم اوپک تاثیر تعیین کننده ای در بازار ندارد چون غیرمنتظره نبود و بازار از قبل می دانست که اوپک تصمیمی نخواهد گرفت، الان بازار بازگشت نفت ایران را در محاسبات خود وارد کرده و در قیمتهای آتی می شود آن را دید.

زنگنه تصریح کرد: البته امیدواریم که افزایش تقاضا در بازار از یک طرف و آنطور که دیده می شود و یا می گویند روند کاهشی در تولید غیراوپکیها یا رشد کمتر افزایش عرضه فشار کمتری برای کاهش قیمتها وارد کند.

 

آمادگی بورس انرژی برای پذیرش گاز طبیعی

شانا:
  • بورس انرژی ایران با توجه به وجود زیر ساختهای مطلوب، آماده پذیرش گاز طبیعی به عنوان یک محصول جدید است.
  • مدیر عامل بورس انرژی ایران در گفتگو با خبرنگار شانا اظهار کرد: این بورس  آماده است تا گازطبیعی را همانند فرآورده های نفتی و نیز محصولات پتروشیمی پذیرش کرده و در تالار معاملات فیزیکی و نیز رینگ بین الملل معامله  کند.

    علی حسینی افزود: بر اساس پیش بینیها تولید نفت، گاز و محصولات مختلف در بخشهای پایین دستی صنعت نفت در دوران پساتحریم جهش تولید را تجربه خواهند کرد و فرصت مناسب برای پذیرش، عرضه، و معامله نفت خام و گاز  طبیعی در بورس انرژی می تواند محقق شود و در این مسیرآماده همکاری با وزارت نفت هستیم.

    وی با تاکید بر این که معامله فرآورده های مختلف نفتی در بورس انرژی می تواند در رونق اقتصادی کشور تاثیر بگذارد، گفت: عرضه  و معامله فرآورده های نفتی می تواند خروج از رکود را شتاب بخشد و منافع اقتصادی مطلوبی را برای کشورمان به همراه داشته باشد و با توجه به کارکردهای بورس و شفافیت در معامله ها، اقتصاد ایران می تواند در راه پویایی خود با شتاب بیشتری حرکت کند.

    حسینی تصریح کرد: بورس انرژی ایران آمادگی دارد با همکاری وزارت نفت انواع فرآورده های نفتی را براساس روشهای متنوع عرضه کند و تجربه موفق عرضه نفت کوره صادراتی و گازوییل در رینگ بین الملل و نیز عرضه اوراق موازی سلف استاندارد نفت کوره سبب شد تا تحولی نوین را در فروش فرآورده های نفتی شاهد باشیم و این دستاورد با حمایتهای مهندس بیژن زنگنه وزیر نفت محقق شد و خوشبختانه دیدگاه مثبت ایشان به بورس انرژی چشم انداز مثبتی را برای آینده این بورس ترسیم کرده است.

    وی ادامه داد: روند معامله میعانات گازی همگام با دیگر فرآورده ها رشد خوبی را تجربه می کند و در آینده نزدیک جهش خوبی را در عرضه و فروش این محصول شاهد خواهیم بود.

    مدیرعامل بورس انرژی با بیان این که خوشبختانه بورس انرژی به میزبانی مطمئن برای معامله انواع فرآورده های نفتی بدل شده است گفت: همکاری و تعامل خوبی با مجموعه شرکتهای تابعه وزارت نفت در بخشهای مختلف وجود دارد که با توجه به تاکید وزیر نفت، بزودی محصولات  و فرآورده های جدید در بورس انرژی ایران عرضه خواهد شد.

    توجه  دولت و مجلس به عرضه نفت خام و فرآورده های نفتی در بورس انرژی

    به گزارش خبرنگار شانا، در ماده ١٣  قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور آمده است:  همه پالایشگاههای کشور مشروط به پرداخت و تسویه وجوه نفت خام و میعانات گازی خریداری شده تحویلی به قیمت هر بشکه نود و پنج درصد (۹۵%) تحویل روی کشتی (فوب) خلیج فارس و به‌ صورت نقدی یا اعتبار اسنادی یک‌ماهه به شرکت دولتی ذیربط تابعه وزارت نفت، مجازند فرآورده‌های نفتی مازاد بر نیاز داخلی را رأساً صادر کنند و دولت مکلف است سالانه سهم صندوق توسعه ملی را پرداخت کند.

    تبصره ۱- استفاده از سازوکارهای بورس انرژی در خرید و فروش نفت خام و میعانات گازی و فرآورده‌های نفتی و انرژی برق در اولویت قرار دارد.

    تبصره ۲- شرکت دولتی ذیربط تابعه وزارت نفت مجاز است قیمت پایه نفت خام و میعانات گازی عرضه شده در بورس را:
    ۱- تا دو درصد (۲%) کمتر از نود و پنج درصد (۹۵%) تحویل روی کشتی (فوب) خلیج فارس تعیین کند.
    ۲- تا سه درصد (۳%) کمتر از بند (۱) برای توسعه پالایشگاههای موجود یا احداث پالایشگاههای جدید تا ده سال پس از بهره‌برداری، تعیین کند.

    تبصره ۳- به وزارت نفت و دیگر دستگاهها اجازه داده می‌شود برای تشویق کشتیهای خارجی به سوختگیری و تأمین دیگر نیازهای خود در بنادر ایران از ابزارهای تشویقی و قیمتهای ترجیحی نسبت به دیگر رقیبان در تأمین سوخت و دیگر نیازها استفاده کنند.

مذاکرات جدید ایران با توتال، انی، لوک‌اویل وOMV در وین

اویل نیوز:

بیژن زنگنه، وزیر نفت ایران در حاشیه برگزاری یکصد و شصت و هشتمین نشست اوپک مدیران ارشد و روسای شرکت‌های لوک اویل روسیه، توتال فرانسه، OMV اتریش و انی ایتالیا دیدار و گفتگو کرد.

بر این اساس وزیر نفت ایران با «راینر سیله» رئیس شرکت OMV اتریش، «آنتونی لاو» مدیر بخش بالادستی انی ایتالیا، «وحید علی اکبروف» مدیرعامل شرکت لوک اویل روسیه و دو مقام ارشد شرکت توتال فرانسه در وین دیدار و گفت و گوهای جداگانه ای داشته است.

«راینر سیله» رئیس شرکت OMV اتریش پس از گفت و گو با وزیر نفت ایران با اشاره به پیشرفت مطلوب مذاکرات نفتی با ایران، گفت: هم اکنون چارچوب همکاری ها تعیین شده و به محض لغو تحریم ها فعالیت های این شرکت اتریشی در صنایع نفت و گاز ایران از سر گرفته خواهد شد.

«آنتونی لاو» مدیر بخش بالادستی انی ایتالیا هم با اظهارخوشنودی از پیشرفت مذاکرات نفتی ایران و انی از سرگیری فعالیت‌های این شرکت ایتالیایی در صنعت نفت ایران را مشروط به لغو تحریم ها اعلام کرده است.

«واگیت آلکپروف» رئیس شرکت نفتی روسی «لوک اویل» هم با بیان اینکه بازگشت این شرکت به طرح میدان نفتی اناران ایلام را با بیژن زنگنه وزیر نفت ایران مورد بحث قرار داده و همچنین چند پیشنهاد دیگر را مطرح کرده است، تاکید کرد: علاوه بر این یادداشت تفاهمی از جمله درباره سواحل ایران در بخش شمالی خلیج فارس با شرکت ملی نفت امضا کرده ایم.

مذاکرات نفتی ایران با این چهار شرکت بزرگ نفتی اروپایی در حالی در وین انجام شده است که هفته گذشته رکن الدین جوادی، مدیرعامل شرکت ملی نفت هم دیدار و گفت و گوهای دو جانبه‌ای با «استفان میشل» مدیر خاورمیانه و شمال آفریقای شرکت توتال فرانسه و مدیران ارشد پتروناس مالزی، سوکار جمهوری آذربایجان و لوک اویل روسیه در تهران انجام داده بود.

در طول چند ماه گذشته تاکنون، شرکت‌های بزرگ نفتی خواستار همکاری با صنعت نفت و گاز ایران در دوران پساتحریم شده و حتی شرکت انی ایتالیا به منظور توسعه فاز سوم میدان نفتی دارخوین و شرکت OMV اتریش برای توسعه فاز دوم طرح توسعه میدان نفتی چشمه خوش و لوک اویل روسیه برای توسعه میدان نفتی آذر و چنگوله اظهار تمایل کرده اند.

علاوه بر این، اخیرا «ایخال عبدالرحمان» نماینده شرکت پتروناس مالزی از آمادگی به منظور از سرگیری واردات روزانه ۵۰ تا ۶۰ هزار بشکه نفت از ایران در صورت لغو تحریم‌ها خبر داد و گفت: دور جدید فعالیت‌ها بین پتروناس و شرکت ملی نفت ایران آغاز می‌شود.

در همین حال، «سلبعلی کریمی» مدیرعامل شرکت ملی نفت مناطق مرکزی ایران هم اخیرا درباره آغاز همکاری‌ها بین شرکت نفت مناطق مرکزی ایران و پتروناس مالزی، گفته است: صنعت نفت صنعتی است که مرتب باید به فکر بهبود خود باشد. در این راستا، شرکت پتروناس مالزی را به عنوان هدف ۱۴۰۴ شرکت نفت مناطق مرکزی الگو قرار دادیم تا بر آن اساس سیستم نفت مرکزی را ارتقا دهیم.

تمامی حقوق این سایت برای شرکت سرمایه گذاری اهداف محفوظ می باشد